Δωρεάν μεταφορικά για όλη την Ελλάδα

Τηλέφωνα παραγγελιών

2311243884

6946543775

Τηλέφωνα παραγγελιών

2311243884

6946543775

Έκπτωση 39%

HIMALAYA ARJUNA CARDIAC WELLNESS 60 CAPS

Δωρεάν μεταφορικά
σε όλες τις παραγγελίες

Εγγυημένη ποιότητα
Σε όλα μας τα προϊόντα

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
2311243884

Εταιρία: HIMALAYA
Άμεσα διαθέσιμο
ΗΑ0392
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 21.19 
12.89 
Κερδίζετε: 8.30 € (39%)
+

Arjuna

Τα εκχυλίσματα του Arjuna (Terminalia Arjuna) χρησιμοποιούνται ευρύτατα στην αγιουρβεδική ιατρική. Ο φλοιός του δέντρου χρησιμοποιείται για την θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων εδώ και αρκετούς αιώνες. Επιπλέον, χαρακτηρίζεται από μια σειρά από άλλα θεραπευτικά οφέλη μεταξύ των οποίων την θεραπεία του άσθματος, της υπέρτασης και τις πέτρες στα νεφρά.

Όπως αναφέρει μια ομάδα ειδικών στο ενημερωτικό δελτίο του Ινστιτούτου Επιστημών Υγείας (Health SciencesInstitute), «Παρ’ ότι τόσο σπάνιο, ανακαλύψαμε ένα συμπλήρωμα (Arjuna) που κάνει τόσα πολλά καλά πράγματα που είναι δύσκολο ακόμα και σε μας να πιστέψουμε ότι είναι αληθινό».  Το άρθρο συνεχίζει αναφέροντας ότι έχουν πραγματοποιηθεί πολλές κλινικές μελέτες σχετικά με τις ιδιότητες του Arjuna, οι οποίες επιβεβαιώνουν τα πολυάριθμα οφέλη του για την υγεία της καρδιάς».

Το Arjuna, φυλλοβόλο δέντρο παραποτάμιο δέντρο της Ινδίας, μπορεί να φτάσει σε ύψος 27 μέτρων. Απαντάται επίσης στο Μιανμάρ και στη Σρι Λάνκα

Ενεργά συστατικά:

Ο φλοιός του Arjuna είναι πλούσιος σε φαινολικά συστατικά (arjunolic acid και terminic acid), γλυκοσίδες (arjunetin και arjunosides I–IV), φλαβόνες, τανίνες, ολιγομερείς προανθοκυανιδίνες και β-σιτοστερόλη. Η casuarinin, υδρολυόμενη τανίνη που απομονώνεται από τον φλοιό, επιδεικνύει ισχυρή αντιερπική δράση εμποδίζοντας την προσκόλληση και διείσδυση του ιού. Τα αιθανολικά εκχυλίσματα του Arjuna παρουσιάζουν ιδιότητες που βοηθούν στην επούλωση των πληγών.

Λειτουργίες:

Καρδιοπροστατευτική: Το εκχύλισμα του φλοιού Arjuna παρουσιάζει θετική ινότροπη και υποτασική δράση, αυξάνει την αιματική ροή στις στεφανιαίες αρτηρίες και προστατεύει το μυοκάρδιο από ισχαιμικές βλάβες.

Αντιοξειδωτική: Το Arjuna περιέχει αρκετές ουσίες με πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Αντιυπερτασική: Ο φλοιός του Arjuna έχει ήπιες διουρητικές ιδιότητες, μειώνει το σχηματισμό θρόμβων, αυξάνει τα επίπεδα των προσταγλανδινών (Ε2) και μειώνει τα επίπεδα των λιπιδίων του αίματος, γεγονός που συμβάλλει στη διαχείριση της υπέρτασης.

Ενδείξεις:

Βοηθάει στην:

  • ισχαιμική καρδιοπάθεια
  • υπερτριγλικυρεριδαιμία (υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα)
  • ήπια έως μέτρια υπέρταση
  • ως προληπτικό φάρμακο σε ασθενείς ευάλωτους σε ισχαιμική καρδιοπάθεια

Συνιστώμενη δοσολογία: 1 κάψουλα 2 φορές την ημέρα μετά τα γεύματα.

Σημείωση: Επειδή τα προϊόντα της σειράς Pure Herbs της Himalaya διατίθενται σε μορφή κάψουλας , ίσως είναι δύσκολη η κατάποση από παιδιά κάτω των 14 ετών. Για τον λόγο αυτό, η σειρά Pure Herbs συστήνεται για παιδιά ηλικίας 14 ετών και άνω