Check icon 5.000+ προϊόντα άμεσα διαθέσιμα!
5000-iconΔωρεάν μεταφορικά για όλη την Ελλάδα
5000-icon Δευτ.-Παρ 10:00 - 20:00 | Σάββατο 10:00 - 15:00
Phone icon

Τηλέφωνα παραγγελιών

2311243884 / 6946543775

Proactive Golden Series Carnitine 500 100 Caps

-44%

Proactive Golden Series Carnitine 500 100 Caps

HN9919
Άμεσα διαθέσιμο
14.90 
από 26.75  Κερδίζετε: 11.85 € (44%)
Σε Απόθεμα
+
Wishlist icon
Free Shipping

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

για όλη την Ελλάδα

No1 E-Shop

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

της παραγγελίας σας

Η L-καρνιτίνη tartate είναι η σταθερή μορφή της L-καρνιτίνης με τρυγικό οξύ.

Η L-καρνιτίνη ανήκει στις ουσίες που δρούν στον οργανισμό για την ομαλή εξέλιξη των φυσιολογικών λειτουργιών και κυρίως του διαμέσου μεταβολισμού, παρουσιάζει δηλαδή βιταμινοειδική δράση. Η L-καρνιτίνη είναι ο μόνος φορέας που χρησιμοποιούν τα λιπαρά οξέα μακράς αλυσίδας για να διαπεράσουν τη μεμβράνη των μιτοχονδρίων. Ελέγχει τη μεταφορά της ενέργειας που παράγεται στα μιτοχόνδρια, στο κυτόπλασμα κυρίως των σκελετικών μυών και του μυοκαρδίου.

H L-καρνιτίνη είναι πολύ διαλυτή στο νερό και απόλυτα ασφαλής, οι δε έρευνες έχουν καταδείξει μια αυξημένη βιοδιαθεσιμότητά της σε σχέση με τις άλλες μορφές της καρνιτίνης. Σχηματίζεται στο ήπαρ και τα νεφρά από τα αμινοξέα λυσίνη και μεθειονίνη. Ωστόσο, αποθηκεύεται σε άλλο σημείο του σώματος, κυρίως σε μυς (συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς), τον εγκέφαλο, και ακόμη και στο σπέρμα.  Αντίστοιχα, οι νεφροί παίζουν σημαντικό ρόλο στην σταθερή ποσότητα – συγκέντρωση καρνιτίνης στο σώμα, φροντίζοντας να αποβάλλεται η περίσσεια και έτσι ποτέ σχεδόν δεν έχει καταγραφεί υπερδοσολογία.

Στη διατροφή, προέρχεται κυρίως από κρέας και άλλα ζωικά προϊόντα. Όσοι ενήλικες κάνουν μικτές δίαιτες που περιλαμβάνουν κόκκινο κρέας και άλλα ζωικά προϊόντα μπορούν να προσλάβουν περίπου 60-180mg καρνιτίνης ανά ημέρα. Οι Vegans προσλαμβάνουν σημαντικά λιγότερη ποσότητα (περίπου 10-12 mg) δεδομένου ότι αποφεύγουν τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης.


Καρνιτίνη και μεταβολισμός του λίπους

•    Είναι η μορφή της καρνιτίνης που κυρίως έχει να κάνει με την μεταφορά πληροφορίας για καύση λίπους,

•    Βελτιώνει την αναλογία λίπους και μυών στο σώμα,

•    Προστατεύει το συκώτι από την συσσώρευση λιπώδους ιστού.


Καρνιτίνη και παραγωγή ενέργειας

•  Αυξάνει την παραγωγή ενέργειας ακριβώς λόγω της βελτίωσης της καύσης λιπαρών κυττάρων,

•  Έχει αποδειχθεί ότι ευνοεί την μυϊκή αποκατάσταση μετά από καταπόνηση.


Καρνιτίνη και καρδιά

•    Η καρνιτίνη συστήνεται σαν βασικό βοήθημα για την προστασία του καρδιακού μύ,

•    Προστατεύει την καρδιά,

•    Μειώνει τον καρδιακό παλμό σε κατάσταση έντονου στρες,

•    Βελτιώνει την καρδιακή παροχή, σημαντικό σε καταστάσεις ανεπάρκειας.

Στον μύ της καρδιάς και στους σκελετικούς μύες περιέχονται άφθονες ποσότητες της L-καρνιτίνης που είναι απαραίτητη για να πληρούνται και να καλύπτονται οι απαιτήσεις ενέργειας του ιστού με τη μεταφορά λιπαρών οξέων στα μιτοχόνδρια. Η κανονικά ενδογενής παραγωγή της L-καρνιτίνης σε πολλές περιπτώσεις είναι ανεπαρκής σε άτομα με υπερλιπιδαιμίες και καρδιακά προβλήματα, απαιτώντας έτσι συμπλήρωση.
Ο καρδιακός μυς χρησιμοποιεί το λίπος ως κύρια πηγή ενέργειας.

Η καρνιτίνη είναι ένας παράγοντας μεταφοράς λίπους για παραγωγή ενέργειας που είναι απολύτως απαραίτητη για τη φυσιολογική λειτουργία και αντοχή της καρδιάς.
13 Chao HH, Chen CH, Liu JC, Lin JW, Wong KL, Cheng TH. L-Carnitine attenuates angiotensin II-induced proliferation of cardiac fibroblasts: role of NADPH oxidase inhibition and decreased sphingosine-1-phosphate generation. J Nutr Biochem. 2010 Jul;21(7):580-8.

Οι άνθρωποι με καρδιακή μυϊκή βλάβη από καρδιακή προσβολή ή καρδιακή ανεπάρκεια έχουν ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα καρνιτίνης.

Καρνιτίνη και στηθάγχη

Η συμπλήρωση με L-καρνιτίνη εμποδίζει επίσης την εξέλιξη της βλάβης καρδιακού μυός σε άτομα με συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια και βελτιώνει την ανοχή στην άσκηση σε άτομα που αναπτύσσουν πόνο στο στήθος (στηθάγχη). Σε μια μελέτη, 55% των ασθενών παρουσίασαν βελτίωση στα σύνδρομα της καρδιακής ανεπάρκειας.

15…Kobayashi A, Masumura Y, Yamazaki N. L-carnitine treatment for congestive heart failure–experimental and clinical study. Jpn Circ J. 1992 Jan;56(1):86-94

Η Καρνιτίνη αυξάνει επίσης τις συγκεντρώσεις του μονοξειδίου του αζώτου που βοηθούν τα ενδοθηλιακά κύτταρα να χαλαρώσουν και με τον τρόπο αυτό να να αυξηθεί η ροή του αίματος
Gomez-Amores L, Mate A, Miguel-Carrasco JL, et al. L-carnitine attenuates oxidative stress in hypertensive rats. J Nutr Biochem. 2007 Aug;18(8):533-4
de Sotomayor MA, Mingorance C, Rodriguez-Rodriguez R, Marhuenda E, Herrera MD. l-carnitine and its propionate: improvement of endothelial function in SHR through superoxide dismutase-dependent mechanisms. Free Radic Res. 2007 Aug;41(8):884-91.

Κλινική μελέτη

Σε μία μελέτη, 160 άντρες και γυναίκες επιζώντες από έμφραγμα μεταξύ 39 και 86 ετών, έλαβαν είτε 4 γραμμάρια / ημέρα L-καρνιτίνης ή ένα εικονικό φάρμακο για 12 μήνες. 18 από όσους έλαβαν L-καρνιτίνη παρουσίασαν σημαντικά ευνοϊκή ομαλοποίηση στην καρδιακή συχνότητα και την αρτηριακή πίεση. Είχαν επίσης βελτιωμένο ολικό προφίλ λιπιδίων στο αίμα.

Το πιο σημαντικό ωστόσο εύρημα – συμπέρασμα της έρευνας ανάμεσα στα άτομα που έπαιρναν συμπληρωματικά την καρνιτίνη ήταν η τεκμηριωμένη διαπίστωση ότι είχαν μειωθεί δραματικά τα ποσοστά θανάτου σε σύγκριση με όσους δεν λαμβάνουν καρνιτίνη.

Τα άτομα που ελάμβαναν καρνιτίνη είχαν ένα ποσοστό θανάτου του μόλις 1,2% στο σύνολο του έτους, ενώ το γενικό ποσοστό από τον παγκόσιο οργανισμό υγείας και τους συλλόγους καρδιολόγων αναφέρει ποσοστό 12,5% ατόμων που έχουν πάθει έμφραγμα να καταλήγουν μέσα στο έτος από επανάληψη εμφράγματος.
Davini P, Bigalli A, Lamanna F, Boem A. Controlled study on L-carnitine therapeutic efficacy in post-infarction.Drugs Exp Clin Res. 1992;18(8):355-65.

Καρνιτίνη και ο ρόλος της στην γονιμότητα

Οι άνδρες συχνά έχουν πρόβλημα με τον αριθμό, την κινητικότητα ή το σχήμα του σπέρματος τους. Η L-Καρνιτίνη παρέχει πολύτιμη υποστήριξη για το ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα. Στο σπέρμα, η υψηλή συγκέντρωση της L-καρνιτίνης παίζει ένα ρόλο στο μεταβολισμό της ενέργειας και το πιο σημαντικό, μπορεί να υποστηρίξει την ποιότητα του σπέρματος.

Ένας αριθμός κλινικών μελετών έχει αναφερθεί στα οφέλη της καρνιτίνης σαν συμπλήρωμα διατροφής σε ότι αφορά τις επιπτώσεις της στο σπέρμα. Η L-καρνιτίνη σε υπογόνιμους άνδρες βρέθηκε να μπορεί να αυξήσει τη συγκέντρωση των σπερματοζωαρίων στο σπερματικό υγρό, την κινητικότητα του σπέρματος και τα να εξασφαλίζει την ποσοστιαία αύξηση των σπερματοζωαρίων με ισχύ έναντι των αδύναμων.

Καρνιτίνη και ανοσοποιητικό

•    Αυξάνει την δραστηριότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος κάτω από την πίεση,

•    Επιβραδύνει την φθορά και τον εκφυλισμό των εγκεφαλικών κυττάρων,

•    Οι ειδικοί συστήνουν L-καρνιτίνη για χειρουργικές επεμβάσεις που μπορεί να συνοδεύονται από απώλεια αίματος, διότι προωθεί το σχηματισμό των ερυθρών κυττάρων του αίματος.


Καρνιτίνη και έλεγχος σακχάρου

Η Καρνιτίνη επιτελεί ένα σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό των λιπιδίων. Δεδομένου ότι η καρνιτίνη συμπεριφέρεται σαν ένα λεωφορείο για τις ακετυλομάδες από μέσα προς τα έξω από τη μιτοχονδριακή μεμβράνη, καλύπτει επίσης έναν καθοριστικό ρόλο στο μεταβολισμό της γλυκόζης. Μια μείωση του ρυθμού μεταφοράς των λιπαρών οξέων στο εσωτερικό των μιτοχονδρίων έχει σαν αποτελέσματα την συσσώρευση τριγλυκεριδίων στο κυτοσολικό σώμα, συσσώρευση η οποία εμπλέκεται στην παθογένεση της αντίστασης στην ινσουλίνη.

Τα παραπάνω ευρήματα επιβεβαιώθηκαν σε υγιείς εθελοντές, χρησιμοποιώντας την ελάχιστη μοντελοποίηση της κινητικής της γλυκόζης.
Μπορούν να προβληθούν δύο πιθανοί μηχανισμοί στη μεταβολική δράση της καρνιτίνης και των παραγώγων της: η πρώτη είναι μια ρύθμιση της ακετυλο και της ακυλο–κυτταρικής διακίνησης για τη σωστή αντιμετώπιση της ενεργειακής ζήτησης, ενώ η δεύτερη είναι μια δράση ελέγχου στη σύνθεση των βασικών γλυκολυτικών και γλυκονεογένεσικών ενζύμων.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2007 ήταν σε θέση να αποδείξει ότι το αμινοξύ L-καρνιτίνη μπορεί να βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη στη θεραπεία του διαβήτη, όταν λαμβάνεται ως διαιτητικό supplement.

Καρνιτίνη και αντιγήρανση

Μια σημαντική αιτία της γήρανσης είναι η μείωση της λειτουργίας των μιτοχονδρίων, των μικροσκοπικών εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος που ενεργοποιούν τα κύτταρα μας. Οι περισσότερες χρόνιες ασθένειες της γήρανσης αντανακλούν την απώλεια μιτοχονδριακής λειτουργίας και αριθμών, περιορίζοντας την διαθέσιμη ενέργεια στα κύτταρα καθώς γερνάμε.

Η μείωση στην μιτοχονδριακή δραστηριότητα η οποία είναι αυξανόμενη με την ηλικία, είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για ένα μεγάλο αριθμό από καρδιαγγειακές και νευρολογικές διαταραχές, καθώς και για τη παχυσαρκία και για τον διαβήτη τύπου II.

Η έρευνα δείχνει τώρα, ότι το αμινοξύ καρνιτίνη μπορεί να προλάβει ακόμη και να αναστρέψει πολλούς γνωστούς παράγοντες της γήρανσης του πληθυσμού.

Με την πάροδο της ηλικίας, τα επίπεδα της καρνιτίνης μειώνονται σε όλους τους ιστούς του σώματος, και κυρίως στην καρδιά και στον εγκέφαλο (1,2) διαδικασία η οποία εξηγεί το πρόβλημα γήρανσης στα μιτοχόνδρια, τα οποία καθίστανται πεινασμένα για ενέργεια και γεμίζουν με κυτταρικά απόβλητα (2,3).

Με απλά λόγια, η έλλειψη καρνιτίνης οδηγεί στην αποδυνάμωση – καταστροφή των μιτοχονδρίων μας αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα. Και, τελικά, αυτή η διαταραχή μιτοχονδριακής λειτουργίας είναι πιθανό να επιταχύνει τη φθορά του οργανισμού. Ακόμη, τα κακώς λειτουργούντα μιτοχόνδρια επιβάλλουν επίσης τεράστιο οξειδωτικό στρες για τα κύτταρα στα οποία βρίσκονται και αυτό σημαίνει στην ουσία, περαιτέρω επιτάχυνση της γήρανσης και συντόμευση της ζωής.

Η L-καρνιτίνη, ένα φυσικό μόριο με διάφορες συναφείς μορφές, παρέχει μιτοχόνδρια τόσο με την ενέργεια που χρειάζονται και την αντιοξειδωτική προστασία που πρέπει να έχουν για να διατηρήσουν τη νεανική λειτουργία τους.

Καρνιτίνη και ο ρόλος της στα επίπεδα σακχάρου και στον διαβήτη

Μια πρόσφατη μελέτη από τη Σκωτία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εκτός από την μεταφορά του λίπους και την πληροφορία της καύσης λιπαρών για παραγωγή ενέργειας η L-καρνιτίνη βελτιώνει επίσης τις δράσεις της ινσουλίνης στα μυϊκά κύτταρα.

Απλά αυτό σημαίνει είναι ότι η L-καρνιτίνη μπορεί να βοηθήσει το σώμα να κρατήσει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα χαμηλά, ακόμη και μετά από ένα πλούσιο σε υδατάνθρακες γεύμα, ενώ παράλληλα βοηθά στην αναπλήρωση γλυκογόνου.

Δυναμικό βοήθημα για τη θεραπεία της τριχόπτωσης

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου χρησιμοποίησαν L-Carnitne-Τartate για την προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών in vitro. Τα ευρήματά τους πρότειναν ότι η L-καρνιτίνη με την συγκεκριμένη της μορφή διεγείρει ταχύτερα την ανάπτυξη των μαλλιών του τριχωτού της κεφαλής του ανθρώπου με την παροχή ενέργειας στα θυλάκια τρίχας.

Πηγή: Foitzik, Kerstin, et al. “L‐Carnitine-L‐tartrate promotes human hair growth in vitro.” Experimental dermatology 16.11 (2007): 936-945

Ισχυρός και αποτελεσματικός ρυθμιστής των αντρικών ορμονών

Πρόσληψη της L-carnitne-Τartate από υγιείς άνδρες σε ποσότητα των 2 γρ/ημέρα αύξησε την πυκνότητα των ανδρογονικών υποδοχέων στα μυϊκά κύτταρα σε περίοδο 21 ημερών, χωρίς όμως παράλληλη αύξηση της τεστοστερόνης.

Kraemer WJ, Spiering BA, Volek JS, Ratamess NA, Sharman MJ, Rubin MR, French DN, Silvestre R, Hatfield DL, Van Heest JL, Vingren JL, Judelson DA, Deschenes MR, Maresh CM. (2006) «Androgenic responses to resistance exercise: effects of feeding and L-carnitine.», Med Sci Sports Exerc. 38, 1288-96. Erratum (2006): Med Sci Sports Exerc. 38, 1861. [Pubmed]

Μια «άγνωστη» στους πολλούς δράση της καρνιτίνης

Στη νεφρική δυσλειτουργία η L-Καρνιτίνη αυξάνει αποδεδειγμένα τον αριθμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων σε ασθενείς με σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια.

Δοσολογία: Λάβετε μία δόση (3 κάψουλες) 1 φορά ημερησίως μαζί με το γεύμα σας και λίγο νερό.

Δείτε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΑΓΟΡΑΣΑΝ

ΕΙΔΑΤΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ

No1 E-Shop

Το No1 E-Shop

συμπληρωμάτων διατροφής

Το 98% των πελατών

Το 98% των πελατών

θα αγόραζε ξανά!

Εγγύηση ποιότητας

Εγγύηση ποιότητας

σε όλα μας τα προϊόντα

Ασφαλείς Αγορές

Ασφαλείς Αγορές

Σε όλες τις συναλλαγές

Δωρεάν Μεταφορικά

Δωρεάν Μεταφορικά

Για αποστολές σε όλη την Ελλάδα