Δωρεάν μεταφορικά για όλη την Ελλάδα

Τηλέφωνα παραγγελιών

2311243884

6946543775

Τηλέφωνα παραγγελιών

2311243884

6946543775

Έκπτωση 28%

HIMALAYA BACOPA MEMORY WELLNESS (BRAHMI) 60 CAPS

Δωρεάν μεταφορικά
σε όλες τις παραγγελίες

Εγγυημένη ποιότητα
Σε όλα μας τα προϊόντα

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
2311243884

Εταιρία: HIMALAYA
Άμεσα διαθέσιμο
HA5543
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 21.54 
15.59 
Κερδίζετε: 5.95 € (28%)
+

Bacopa - Ενίσχυση μνήμης & Αγχολυτική δράση (60caps) 

Το Brahmi (Bacopa) χρησιμοποιείται στην Αγιουρβέδα εδώ και αιώνες για την βελτίωση της διανοητικής λειτουργίας, της νοημοσύνης, της συνειδησιακής και πνευματικής ικανότητας. 

Το Brahmi είναι νευροτονωτικό φυτό το οποίο ενισχύει τη μαθησιακή ικανότητα, την ακαδημαϊκή απόδοση και βελτιώνει τη νοητική λειτουργία. Δρα ως αγχολυτικός παράγοντας, χρησιμοποιείται σε πολλές νοητικές διαταραχές και συμβάλλει στην ηρεμία των ανήσυχων παιδιών. Χρησιμοποιείται επίσης ως νοοτροπικό φάρμακο το οποίο βελτιώνει τη γνωστική ικανότητα.

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Wollongong της Αυστραλίας πραγματοποίησαν μια σειρά από διπλές-τυφλές, placebo (με εικονικό φάρμακο) μελέτες, από τις οποίες αποδείχθηκε η θετική επίδραση του φυτού στις λειτουργίες του εγκεφάλου. Από άλλη μελέτη προέκυψε ότι το Brahmi δρα ευεργετικά στην ενίσχυση της μνήμης.

Επίσης, ερευνητές του Uttar Pradesh της Ινδίας σε συνεργασία με το Frankston Hospital στη Βικτώρια της Αυστραλίας, διαπίστωσαν ότι το Brahmi δρα υποστηρικτικά στον έλεγχο της μνήμης και περιστασιακά στα προβλήματα που σχετίζονται με αυτή λόγω γήρανσης (Indian Journal of Psychiatry, 2004, 48:4, 238-242).

Το Brahmi είναι ένα μικρό αναρριχώμενο φυτό με πολυάριθμα κλαδιά το οποίο αναπτύσσεται σε ελώδεις περιοχές κοντά σε ρέματα και λίμνες σε όλη την Ινδία και ειδικότερα στις νοτιοανατολικές περιοχές. Απαντάται σε υψόμετρο που μπορεί να φτάσει τα 4.400 πόδια (περίπου 1.500 μέτρα) πάνω από τη στάθμη της θάλασσας.

Κάθε κάψουλα περιέχει 250mg εκχύλισμα του βοτάνου Brahmi.

Ενεργά συστατικά

  • το φυτό περιέχει τα αλκαλοειδή βραχμίνη, ερπεστίνη και νικοτίνη, καθώς και τις σαπωνίνες μοννιερίνη και ερσαπωνίνη
  • οι μπακοσίδες Α και Β κατέχουν αιμολυτική δράση, ενώ η ερσαπωνίνη αναφέρεται ότι έχει καρδιοτονωτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες. Τα παραπάνω συστατικά δρουν συνεργατικά ασκώντας έντονη φαρμακολογική δράση.

ΔΡΑΣΕΙΣ

  • Αγχολυτική: καταπραΰνει τον εκνευρισμό ή την ταραχή. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ψύχωσης, της επιληψίας και του άγχους.
  • Ενίσχυση της μνήμης: έχει σημαντική θετική δράση στη συγκράτηση νέων πληροφοριών. Αυξάνει τα επίπεδα του γλουταμινικού και περιστασιακά του γ-αμινοβουτυρικού οξέος (GABA) στον εγκέφαλο. Πιστεύεται ότι η ενδογενής αύξηση της γλουταμίνης στον εγκέφαλο συμβάλλει θετικά στην γνωστική διαδικασία.
  • Βελτίωση της γνωστικής ικανότητας: βελτιώνει σημαντικά την ταχύτητα επεξεργασίας των οπτικών πληροφοριών, το ρυθμό μάθησης και απομνημόνευσης, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τη συνολική μαθησιακή διαδικασία. Αυξάνει τα επίπεδα της υπεροξειδικής δισμουτάσης (SOD), καταλάσης (CAT) και υπεροξειδάσης της γλουταθειόνης (GPX) στον εγκέφαλο, γεγονός το οποίο βελτιώνει την γνωστική απόδοση.

Ενδείξεις

Έφηβοι και Ενήλικες:

  • Διαταραχές της μνήμης
  • Πνευματική κόπωση
  • Ως συμπλήρωμα για τη βελτίωση της νοητικής ικανότητας

Ηλικιωμένα άτομα:

  • Άνοια
  • Βελτίωση της μνήμης

Συνιστώμενη δοσολογία: 1 κάψουλα, 2 φορές την ημέρα πριν τα γεύματα.

Σημείωση: Σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή διατροφολόγο εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση αυτού του προϊόντος. Οι διατροφικές πληροφορίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη γεύση.

*Οι εικόνες που παρουσιάζονται είναι απλώς ενδεικτικές και για διαφημιστικούς σκοπούς μόνο. Η τελική εικόνα του προϊόντος μπορεί να μεταβληθεί.

Παρόμοια Προϊόντα