Τηλέφωνα παραγγελιών
2311243884 / 6948274687
Τηλέφωνα παραγγελιών
Marnys Natural Vitahelp Vitamin E
Το Marnys® Vitamin E 400iu σε μαλακές κάψουλες είναι μια φυσική πηγή βιταμίνης Ε, d-α-τοκοφερόλης, η οποία ευνοεί την προστασία από τις οξειδωτικές ελεύθερες ρίζες.
Το πιο βιολογικά ενεργό αντιοξειδωτικό είναι η d-α-τοκοφερόλη.
Το Marnys® Vitamin E 400iu παρέχει 268mg φυσικής βιταμίνης Ε που ισοδυναμούν με 400iu.
Οι πιο πλούσιες πηγές τροφής σε βιταμίνη Ε είναι τα βρώσιμα φυτικά έλαια.
Τα δημητριακά και οι ξηροί καρποί, τα φασόλια και οι σπόροι παρέχουν επίσης σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Ε.
Η βιταμίνη Ε προστατεύει τα κύτταρα από την οξειδωτική βλάβη (EFSA).
Το Marnys® Vitamin E συνιστάται ιδιαίτερα σε άτομα που θέλουν να προστατεύσουν τα κύτταρα του σώματoς τους από οξειδωτική βλάβη, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία ολόκληρου του σώματος.
Δοσολογία: Πάρτε 1 μαλακή κάψουλα την ημέρα με νερό.
Μάθετε περισσότερα:
Βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτική δράση
Η βιταμίνη Ε είναι το όνομα που δίνεται σε μια ομάδα αδιάλυτων στο νερό φυτικών ουσιών.
Υπάρχουν οκτώ φυσικές μορφές, όντας η d-άλφα-τοκοφερόλη η πιο βιολογικά ενεργή μορφή και η δράση της βιταμίνης Ε εκφράζεται παραδοσιακά σε ισοδύναμα αυτής της μορφής, δηλαδή ισοδύναμα άλφα-τοκοφερόλης σε mg ή α-ΤΕ.3
Οι κύριες πηγές βιταμίνης Ε είναι τα λίπη και τα έλαια. Βρίσκεται επίσης σε ορισμένα λαχανικά, στο κρέας, τα πουλερικά και τα λίπη των ψαριών και, σε μικρότερο βαθμό, στα δημητριακά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Περίπου το ήμισυ της τοκοφερόλης στα έλαια φύτρων σιταριού, ηλίανθου, καρθάκου, κανόλας, ελιάς και βαμβακόσπορου είναι α-τοκοφερόλη, αλλά τα έλαια σόγιας και καλαμποκιού περιέχουν περίπου 10 φορές περισσότερη γ-τοκοφερόλη από την α-τοκοφερόλη.
Το μεγαλύτερο μέρος της βιταμίνης Ε βρίσκεται σε τρόφιμα που περιέχουν λίπος. Η απορρόφηση απαιτεί περιεκτικότητα σε λιπαρά στα τρόφιμα για εντερική απορρόφηση, μαζί με εκκρίσεις χολής και παγκρέατος.
Τι είναι οι οξειδωτικές ελεύθερες ρίζες και πώς βοηθά η βιταμίνη Ε;
Οι οξειδωτικές ελεύθερες ρίζες ή τα δραστικά είδη οξυγόνου (ROS) δημιουργούνται σε βιοχημικές διεργασίες (για παράδειγμα, στην αναπνευστική διαδικασία) και ως αποτέλεσμα της έκθεσης σε εξωτερικούς παράγοντες (ακτινοβολία, ρύπους).
Αυτά τα αντιδραστικά ενδιάμεσα μπορούν να βλάψουν μόρια όπως το DNA, τις πρωτεΐνες και τα λιπίδια εάν δεν αναχαιτιστούν από το αντιοξειδωτικό δίκτυο, το οποίο περιλαμβάνει δεσμευτές ελεύθερων ριζών όπως αντιοξειδωτικά θρεπτικά συστατικά.
Η βιταμίνη Ε λειτουργεί φυσιολογικά ως αντιοξειδωτικό που δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες και αποτρέπει την εξάπλωση της υπεροξείδωσης των λιπιδίων.
Η βιταμίνη Ε αποτελεί μέρος του αντιοξειδωτικού αμυντικού συστήματος, το οποίο είναι ένα πολύπλοκο δίκτυο που περιλαμβάνει ενδογενή και διαιτητικά αντιοξειδωτικά, αντιοξειδωτικά ένζυμα και μηχανισμούς επιδιόρθωσης, με αμοιβαίες αλληλεπιδράσεις και συνεργιστικά αποτελέσματα μεταξύ των διαφόρων συστατικών.
Η βιταμίνη Ε είναι αποτελεσματική όταν προστατεύει την ακεραιότητα των λιπιδίων και των φωσφολιπιδίων στις κυτταρικές μεμβράνες και, ως εκ τούτου, η παρουσία της και η συνιστώμενη πρόσληψη καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την ποσότητα των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων (PUFA) που καταναλώνονται.
Η αυξημένη περιεκτικότητα σε PUFA σε μια δίαιτα χαμηλή σε ισοδύναμα α-τοκοφερόλης έχει αποδειχθεί ότι έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην κατάσταση της τοκοφερόλης.
Bιβλιογραφικές αναφορές:
1. Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to vitamin E and protection of DNA, proteins and lipids from oxidative damage. EFSA Journal 2010.
2. Tolerable Upper Intake Levels for Vitamins and Minerals. EFSA 2006
3. Nutrient Reference Values for Australia and New Zealand. 2006
συμπληρωμάτων διατροφής
θα αγόραζε ξανά!
σε όλα μας τα προϊόντα
Σε όλες τις συναλλαγές
Για αποστολές σε όλη την Ελλάδα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποθήκευση πληροφοριών στον υπολογιστή σας. Ανατρέξτε στην πολιτική προστασίας για περισσότερες λεπτομέρειες.
Αποδέχομαι